Anne-Marie Blink

home activiteiten
koren - KiB
workshops
biografie
contact   


 KANKERINBEELD

Koren door heel NederlandDat kanker niet het eind van het lied hoeft te betekenen is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Dat het ook het begin van een lied of zelfs een repertoire kan zijn, is minder bekend.

Sinds 2003 hebben vele mensen die op een of andere wijze met kanker te maken hebben (hebben gehad), hun heil en veel plezier gevonden in één van de "Zingen voor je Leven" koren. Jaarlijks worden er in Nederland nieuwe koren opgericht. Er zijn er nu >35.

Amsterdam (Zingen voor je Leven Amsterdam)

Wanneer:     Eens in de 2 weken op vrijdagmorgen van 10.00 - 13.00 uur.
Aanvang:      6 september 2019
Adres    :      Centrum Crea, Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam.

Soest           (Zingen voor je Leven Soest)
 

Wanneer:     Eens in de 2 weken op dinsdagmorgen van 13:30 - 15.00 uur
Aanvang:      3 september 2019
Adres :         ArtiShock, Steenhoffstraat 46a, 3764 BM Soest

Hilversum    Zingen voor erna (Koor ter ondersteuning van een uitvaart)

Wanneer:    10-2, 10-3, 14-4, 12-5, 16-6
Adres:          Viore,  Oostereind 115, 1212 VH Hilversum (terrein van het ter Gooi ziekenhuis)


Essen - Duitsland    (Chor fürs Leben Essen)

De meeste kooractiviteiten worden momenteel ontwikkeld in Duitsland. Door Krebs im Bild - Deutschland worden, naar Nederlands voorbeeld, tientallen koren opgericht en andere creatieve uitingen voor kankerpatiënten ontwikkeld. Koor Essen is het eerste koor. Dit jaar zullen, naar verwachting, nog vijf koren worden opgericht.

De algehele leiding is in handen van zangeres, dirigent, stemdocent/coach Anne-Marie Blink.


Programma van de koren

Het eerste uur wordt besteed aan het losmaken van het lichaam en de stem. We werken aan de adem, de fysieke inzet en de gevoelsmatige kwaliteit van zingen.

Als de stembanden aldus zijn gesmeerd en na een kopje koffie of thee, werken we ongeveer 90 minuten aan een repertoire dat onder meer door de koorleden zelf is ingebracht. Het koor staat open voor iedereen en ieders stem is mooi!

Daarnaast spelen lotgenotencontact en het geven van uitvoeringen voor o.a. lotgenoten die nog in behandeling zijn, een grote rol. Samen steun je elkaar!

Kosten
Amsterdam, per jaar  :  € 105,-- per persoon.   Opgeven en Informatie:  Lilian van Bentum, lilianvanbentum@gmail.com


Zingen voor Erna

Regelmatig worden we geconfronteerd in onze koren met een koorlid dat overlijdt. Dat dat heftig is weten we allemaal uit ervaring. Vaak komt het voor dat er ook gevraagd wordt of het koor wil komen zingen op de uitvaart. Een prachtig gebaar waarin we iemand begeleiden naar een volgende stap.

Echter, dit is niet voor iedereen even makkelijk.
Daarom is er een Koor, speciaal voor het Zingen bij uitvaarten opgericht.
Je kunt je opgeven als belangstellende voor dit projectkoor voor uitvaarten via emailadres, bernadet.vanvliet@tele2.nl

Op deze manier bouwen we een groep Zingen voor je Leven zangers, die allemaal graag bereid zijn en over voldoende tijd beschikken om te zingen voor overledenen. Om dit koor tot een echt koor te maken en het verbindende plezier ervan ook te ervaren hebben we eens in de zes weken een repetitie om al het repertoire door te zingen en de samenklank in ons hart te voelen.                           

Iedereen die het fijn vindt bij dit koor te gaan horen, schrijf je in en we houden je op de hoogte. Kosten: 5 Euro per repetitie

© Stichting Andere Klank